Projekti
   Programi
   Teatar OKO
         
             
 

O TEATRU OKO

Teatar OKO radi na okupljanju i saradnji mladih, umetnika
i stručnjaka iz različitih oblasti koji se ostvaruju kroz multidisciplinarno istraživanje, umetnički rad i stručno usavršavanje. Edukacija se obavlja kroz tri grupe koje obuhvataju decu i mlade, a voditelji radionica su Snežana Zdravković i Zoran Zlatković. Supervizor rada je Dragoljub Njegru.

Za četiri godine postojanja Teatar OKO uradio je mnogo na okupljanju, organizovanju i podržavanju dece, mladih i umetnika i stručnjaka na putu stvaralačkog učešća i usavršavanja u oblasti drame i pozorišta. Pravili smo brojne prezentacije, performanse i predstave, istraživali u oblasti pozorišne umetnosti, osmišljavali, organizovali i sprovodili dramske pozorišne i druge umetničke i medijske radionice za decu, mlade i odrasle, zasnovane na savremenim pozorišnim tehnikama i metodama.

Članovi Teatra OKO uspostavili su i razvili profesionalnu saradnju
sa nezavisnim pozorišnim i umetničkim grupama i udruženjima u zemlji i inostranstvu radeći na zajedničkim projektima.

Članovi Teatra OKO svih uzrasta učestvovali su na domaćim i međunarodnim susretima, seminarima, konferencijama,
radionicama i treninzima koji su posvećeni savremenim
tehnikama, pristupima i metodama rada i razvoja u oblastima kulture i umetnosti, obrazovanja, zaštite ljudskih i manjinskih
prava, zaštite životne sredine, humanitarnog rada, mirovnih i građanskih inicijativa, međunarodne saradnje, savremenih
scenskih oblika i internet kulture kao i očuvanja kulturnih i
duhovnih vrednosti.

 

Teatar OKO je realizovano i odigrano preko 180 pozorišnih predstava, performansa, interaktivnih prezentacija na teme: zaštite dečijih prava, različitosti, diskriminacije, tolerancije, rešavanja konflikata, emocija, strasti, interkulturalnosti i dr. Najznačanjiji su: “Rastibuđilizovane Klejbezable” (najduže izvođena amaterska predstava na Balkanu sa stažom od 33 godine), “Imam pravo da”, “Telo, uništenje i opstanak”, “Zašto me niko ne razume”, “U plamenu strasti”, “Tri praseta i dva vuka”, “Žak ili pokornost”, “Večeras improvizujemo”, “Horor ekološka bajka”, “Sumnjivo lice”, “Indija, Indija” itd.

Teatar OKO igra predstave, izvodi performanse
i prezentacije na Sceni V, Pete beogradske gimanzije u ulici Ilije Garašanina 24, pored bazena Tašmajdan u Beogradu. Repertoar je promenljiv i zavisi odbrojnih aktivnosti Scene V. Zato molimo cenjenu publiku da se javi na mejl oko@verat.net, a mi ćemo vas o svim aktivnostima redovno obaveštavati preko
mejling liste.

 

 

 
 

Rastibudjilizovane
klejbezable

Imam pravo da ...

Kako misliš

Podnevna
razmišljanja

Zašto me niko
ne razume

U plamenu strasti

Tri praseta i
dva vuka

Žak ili pokornost

Večeras
improvizujemo

Horor ekološka bajka

Refresh

 
         
    O nama     Aktivnosti    Aktuelno    Galerija    Prijatelji    Kontakt